Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /customers/3/f/3/trafikkompetens.se/httpd.www/sparsam_och_smart.php:1) in /customers/3/f/3/trafikkompetens.se/httpd.www/include/global.php on line 2 Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /customers/3/f/3/trafikkompetens.se/httpd.www/sparsam_och_smart.php:1) in /customers/3/f/3/trafikkompetens.se/httpd.www/include/global.php on line 2  Trafikkompetens - YKB - Yrkesförarkompetensbevis Trafikkompetens - YKB - Yrkesförarkompetensbevis
Ring mig!
Trafikkompetens
 

Välj någon av våra utbildningar NEDAN

YKB

APV

Sparsam och Smart

Hjälp på väg

Risk 2

Specialanpassning

Kunskap för skolor

Lärarutbildning YKB

ADR

Heta arbeten


Utbildning Sparsam och Smart

Sparsam och Smart –Ett ekonomiskt körsätt

Trafikkompetens ledord är kompetens och relation därför ser vi gärna att du mailar oss eller ringer med din bokning. För oss är du viktig så vi vill gärna tala med dig för att veta hur vi kan hjälpa dig på bästa sätt!

Kontakta Jessica!
jessica@trafikkompetens.se
018-430 22 22

Varför?

Trafikkompetens utbildning; Sparsam och Smart – Ett ekonomiskt körsätt, handlar om ett bränsleekonomiskt sätt att köra bil. Ett sätt att spara bensinpengar, spara miljö och spara däck och bil. Ett lite smartare sätt att köra helt enkelt. Dessutom uppfyller utbildningen arbetsmiljöverkets krav på utbildning för alla förare.

Vilka?

Utbildningen vänder sig till dig som använder bilen som tjänstefordon, som har personalansvar för kollegor som använder bil i tjänsten eller till dig som har arbetsmiljöansvaret.

Hur?

Sparsam och Smart – Ett ekonomiskt körsätt är uppdelad i två nivåer;

1. Sparsam och Smart i teorin

Sparsam och Smart i praktiken

2. Sparcoach –Ett långsiktigt implement

Nivå 1 är uppdelad i ett teoriavsnitt i grupp och individuella körlektioner. Vi använder oss av mätinstrumentet Ecconen 2 vilket ger oss direkta förbrukningssiffror. Resultaten på bränsleförbrukningen ger i snitt en besparing på 8-13%. Rent praktiskt är körlektionen baserad på en körslinga i blandad miljö, dvs, stads och landsvägskörning. Slingan körs två gånger där första gången körs enligt rådande körsätt och där andra gången körs efter Sparsam och Smart. Efter slingorna diskuteras körsätten och vi tittar på tydliga exempel. Samtliga deltagares resultat presenteras, anonymt, efter utbildningen i diagramform för att tydligt visa på förbättringar.

Nivå 2. Denna nivå är framtagen av Trafikverket. Nivå 2 är ett nytt sätt att tänka, ett långsiktigt sätt. Sparcoach innebär att förutom teorin och den praktiska övningen så implementeras Sparsam och Smart i hela organisationen. Syftet är att via system guidas till att det sparsamma och smarta körsättet blir bestående. Denna nivå är framtagen av Trafikverket.

Certifikat utfärdas både på teoridelen inom YKB samt inom Sparssam och Smart.

Tidsåtgång?

Nivå 1. Teoriutbildningen i Ca 2 timmar Individuell körlektion; 60 minuter.

Nivå 2. Beroende på önskemål och omfattning.

Trafikkompetens!

Vi erbjuder kvalitetssäkrade utbildningar i hela landet och skräddarsyr självklart utbildningen utefter era önskemål. För mer information, bokning och offert;


Jessica Bodin
018-430 22 22
jessica@trafikkompetens.seNågra av våra kunder
Vill du hålla dig uppdaterad?